Vrouw-zijn

In de loop der tijd brengt mijn pad me steeds weer naar vrouwengroepen. Ik ben een vrouw en kom uit een vrouw. Mijn moeder had geen broers, alleen 7 zussen. Mijn oma had geen broers en mijn overgrootmoeder ook niet. Ik heb geen zussen, alleen 2 broers. Misschien dat ik daarom mijn zusters graag opzoek.
Vergeleken met de band van vrouwen zoals ik dat op mijn reizen door Latijns-America tegenkwam, zie ik hoe anders wij vrouwen hier met elkaar omgaan. Het doet me pijn te merken dat vrouwen tegenwoordig al vroeg leren om elkaar te beoordelen (wat heeft ze aan?) in plaats van elkaar te steunen. De westerse geschiedenis van het vrouw-zijn is lang en de diverse gebeurtenissen, met name de komst van het Christendom, hebben deze sterke band van zusterschap verbroken. Ergens in onze westerse geschiedenis is de vrouw haar kracht kwijtgeraakt en vergeten of is het met geweld van haar afgenomen, zoals bij de heksenverbrandingen. Elke vrouw draagt iets van deze pijn in haar genen en elke man draagt iets van de schaamte en het schuldgevoel in zijn genen, en beide zijn inwisselbaar want mannen zijn in andere incarnaties vrouwen geweest en vrouwen mannen.

Nu is het tijd
om de kracht te hervinden en herinneren. Door het eren van het vrouw-zijn, je maancyclus, je kracht en kennis. Door het leren kennen van de namen en gezichten van de godinnen, zodat zij hun boodschappen in jouw dromen kunnen komen brengen, door het openen van je baarmoeder opent zich je creatieve kanaal zodat je jouw kracht kunt neerzetten in dans, zang en kunst.

Mijn pad van het vrouw-zijn bracht me o.a. bij:
Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estés, Dochters van Kopervrouw van Anne Cameron: de 2 bijbels voor het vrouw-zijn. Moeder-dochter workshop door Karin en Inge Herrebout, Godinnen 5-daagse door Klara Adalena, de vrouwen-zweethutten door Birgitta Vereecke, de godin Inanna - Marijke Baken en de performance van Els Molenkamp, de jaartraining Spiritueel Vormgeven en Vrouwelijk Leiderschap bij Trudai Koning, GrandMother Picaflor
.

 

In lak'ech
Nicole

13 prachtige krachtige Grootmoeders verenigd voor Moeder Aarde, voor de 7 generaties die komen. Kijk al hun video's en steun ze als het mogelijk is. http://www.grandmotherscouncil.com

Film over hen: http://www.forthenext7generations.com

 

Man-zijn & de kerk
Niet alleen is de vrouw ontdaan van haar vrouwelijke kracht, ook de man mag niet meer man zijn. Karel en Caroline van Huffelen schrijven:
"De Romeinse Kerkvaders hebben destijds systematisch het vrouwelijke principe verminkt en ontkend en het mannelijke principe ontmand. Energetisch werd de vrouw ontdaan van haar baarmoeder (2e chakra, creatie, het ontvangende aspect) en werden de man zijn ballen (1e chakra, veiligheid en bescherming, het gevende aspect) afgenomen. De toenmalige kerkvaders bedienden zich van talloze ‘ontkrachtingstechnieken’, waarvan de belangrijkste zijn:
- Het doodzwijgen en elimineren uit de Bijbelse geschriften van het heilige huwelijk, de alchemistische relatie van de tantrische Meesters Maria van Magdala en Jezus van Nazareth, van de Kosmische Eenheid tussen aardse geliefden.
- De uitvinding van de erfzonde, waarmee imprints van minderwaardigheid en slachtoffergevoel werden geïnjecteerd in het collectieve bewustzijn in combinatie met de kunstmatige tegenstelling tussen man en vrouw (door Eva ondergeschikt en inferieur te maken aan Adam)."

Lees hier meer over in het artikel van Karel en Caroline van Huffelen:
Vaders zonder ballen?
Om de Hof geleid
Hoofdstuk 1 - Maria Magdalena & Jesus van Arimatea