Ik ben BEN - Hemelwandelaar

Ik ben je boodschapper van het licht
Ik ben je vermogen om door tijd en ruimte te reizen
Ik ben een pilaar van de onzichtbare tempel die de Hemel op Aarde brengt

 

Wie is MOONCRAFT

MoonCraft is Nicole E. Zonderhuis. Volgens de 13 Manen Kalender ben ik 10 BEN, een Rode Planetaire Hemelwandelaar. De affirmatie die bij de Hemelwandelaar hoort staat hierboven. Ik voel me als Hemelwandelaar vaak werkelijk de verbinding tussen boven en beneden. Ik ben de boodschapper, maar soms ook de koorddanser. Toon 10 staat voor het vorm geven, of vormgeven. Het 'vormgeven van de boodschap' is mijn kracht. Zowel in WebCraft, mijn werk als zelfstandig vormgever en kunstenaar, als in de MoonCraft activiteiten, waar ik mensen dichter naar hun bezieling breng, probeer ik de verbinding tastbaar te maken.

 

Grootmoeder Maan
Mijn spiriruele verhaal begon met het terugvinden van Grootmoeder Maan in 2000. Zij wekte mijn diepste zelf, mijn ceremoniële zelf om lopen op het pad van mijn leven. Zij gaf me de moed en helderheid om dingen te veranderen. Lees het gehele verhaal hier.

Ik begon door in mijn eentje in mijn kamer maanceremonies uit te voeren. Mijn eigen kamerritueel groeide uit tot een open ceremonie, waarbij ik ook anderen ruimte geef om hun relatie met Grootmoeder Maan te her-inneren. Onder toeziend oog van de Grootmoeder, die elke keer weer een nieuwe draai geeft aan de ceremonie. Dan met een lach, dan met weinig of juist veel mensen.
En tegenwoordig heb ik de vanzelfsprekendheid van de maandelijke maanceremonie weer doorbroken. Meer in rust en stilte. En dan wanneer het nodig is.

 

Het Vrouw-zijn
In de loop der tijd brengt mijn pad me steeds weer naar vrouwengroepen. Ik ben een vrouw en kom uit een vrouw. Mijn moeder had geen broers, alleen 7 zussen. Mijn oma had geen broers en mijn overgrootmoeder ook niet. Ik heb geen zussen, alleen 2 broers. Misschien dat ik daarom mijn zusters graag opzoek.
Vergeleken met de band van vrouwen zoals ik dat op mijn reizen door Latijns-America tegenkwam, zie ik hoe anders wij vrouwen hier met elkaar omgaan. Het doet me pijn te merken dat vrouwen tegenwoordig al vroeg leren om elkaar te beoordelen (wat heeft ze aan?) in plaats van elkaar te steunen. De westerse geschiedenis van het vrouw-zijn is lang en de diverse gebeurtenissen, met name de komst van het Christendom, hebben deze sterke band van zusterschap verbroken. Ergens in onze westerse geschiedenis is de vrouw haar kracht kwijtgeraakt/vergeten of is het met geweld van haar afgenomen, zoals bij de heksenverbrandingen. Nu is het tijd om de kracht te hervinden en herinneren. Door het eren van je vrouw-zijn, je maancyclus, je kracht en kennis. Door het leren kennen van de namen en gezichten van de godinnen, zodat zij hun boodschappen in jouw dromen kunnen komen brengen, door het openen van je creatieve kanaal zodat je jouw kracht kunt neerzetten in dans, zang en kunst.


Krachtplekken

Ik heb Kunst, Landschap en Architectuur gestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht. Ik had het geluk een leraar te ontmoeten die me vertelde dat het mogelijk is een plek te lezen voor je een ontwerp maakt. Vaak vraagt een plek om een bepaald soort gebruik. Als je de geschiednis van de architectuur bestudeerd zie je dat monumenten en gebouwen vaak gebouwd zijn op plaatsen met een sterke energie. En vaak is dit de plek waar mythes en legendes het licht zagen. Ik heb veel van dergelijke krachtplaatsen bezocht in Europa, zoals de steencirkels in Frankrijk en Engeland, kathedralen gebouwd op oude heidense tempels, en Tintagel, het kasteel waar koning Arthur gewoond zou hebben. De Peruanen spreken over de Santa Tierra, de heilige van de grond, van de plek. Zo heeft ook elke straat, stad en dorp zijn eigen heilige. Zijn eigen karakterisctieke kracht. En je kunt werkelijk contact maken met zo'n Santa Tierra.
Soms merkte ik dat een plek zo blij was met deze geconcentreerde aandacht dat ik de behoefte ging voelen om mensen op deze plaatsen samen te brengen. Eerst gebruikte ik kunst en architectuur als het medium. Maar later merkte ik dat mensen ook zelf zoekende zijn naar een manier om zichzelf uit te drukken als ze verbinding voelen met ‘het grotere’ op dergelijke krachtplaatsen. Maar helaas, we zijn de ceremonies vergeten; we zijn vergeten hoe te bidden en hoe te danken. Ik weet nog hoe pijnlijk het was om te zien hoe ongemakkelijk de mensen zich voelden bij de heilig bron in de bossen van Bretagne. Men keek hulpeloos om zich heen, zoekend naar houvast en voorbeeld. Maar wie ben ik om dan op te staan en hen te gidsen?

Maar ik weet het nu: Want i
k ben BEN - Hemelwandelaar. Ik ben je boodschapper van het licht. Ik ben je vermogen om door tijd en ruimte te reizen. Ik ben een pilaar van de onzichtbare tempel die de Hemel op Aarde brengt.

Ik weet nu dat ook de Aarde vraagt om ceremonie - om heling van wonden opgelopen in het verleden. Daarom breng ik mensen samen op plekken. daarom breng ik ceremonie.

 

 

 

Verder
Sjamanisme, 13 manen Kalender/( bekend ook als maya kalender), reizen, Jui-jitsu,yoga, tai-chi, Qigong, *tensegrity, Lichtbollen, Zweethutten, leylijnen, meditatie, dromen, vuur, kruiden, spirits, reinigen van ruimtes, slapen in tipi's en Yurts, etc.


Mijn links

WebCraft    - mijn werk als zelfstandig vormgever en kunstenaar
Mayatzolkin.com
   - over de 13 Manen Agenda 2006- 25 juli 2007 en het werkboek
13 Manen Kalender    - wat is het?
PAN Orange - De groep van waaruit ik mij inzet voor de 13 Manen Kalender
Meer over mij?    - een wat oudere homepage van mij, met gedichten.
Mijn grote kunstwerk    - mijn Pleiadische dochters, ofwel de Wachters van Warmenhuizen.